Dziewczyny, czy która¶ bedzie jakos w czasie zamawiac z ebay'a?
bo bym sie chêtnie pod³±czy³a (wiadomo, pokry³a polowe kosztów wysy³ki, itd). Sama nie mam tam konta, nie mam konta walutowego i po prostu sie nie znam.
Bym danej osobie przela³a wyliczona kwote w PLNach i bym grzecznie czeka³a na przesy³ke .
Jak bedziecie robic zamowienie i bedzie jeszcze troche "miejsca" (wiem c³o) to proszê pamietajcie o m³a
olciak84 napisał:
bo bym sie chêtnie pod³±czy³a (wiadomo, pokry³a polowe kosztów wysy³ki, itd). Sama nie mam tam konta, nie mam konta walutowego i po prostu sie nie znam.
Bym danej osobie przela³a wyliczona kwote w PLNach i bym grzecznie czeka³a na przesy³ke .
Jak bedziecie robic zamowienie i bedzie jeszcze troche "miejsca" (wiem c³o) to proszê pamietajcie o m³a
To ja siê podpinam:)
VIP
Sugarfree napisał:
olciak84 napisał:
Jak bedziecie robic zamowienie i bedzie jeszcze troche "miejsca" (wiem c³o) to proszê pamietajcie o m³aTo ja siê podpinam:)
Te¿ bym siê chêtnie przy³±czy³a
Ostatnio edytowany przez kochanalukrecja (2013-09-16 12:21:17)
sampler
Te¿ jestem bardzo chêtna . Przesy³ka wyjdzie taniej i mo¿na znale¼æ co¶ czego u nas nie ma .
No chyba wiadomo, ze ja te¿ chcê , prawda ? He he dzi¶ siê zastanawia³am nad butami i kurczê przeliczy³am je na woski i ¶wiece, które mog³am mieæ i nie kupi³am (a przyda³y by mi siê....)
Ostatnio edytowany przez stoses (2013-09-25 04:57:54)
S± w¶ród nas chyba jakie¶ dziewczyny do¶wiadczone w zamawianiu z amerykañskiego ebaya, mo¿e podziel± siê do¶wiadczeniem? Ja zamawia³am ze sklepów i ebaya z ca³ego ¶wiata, ale nigdy takich wielkich paczek, wiêc nie wiem jak to wygl±da z c³em. Mogê s³u¿yæ kontem na ebayu, paypalem i brakiem zahamowañ w molestowaniu sprzedaj±cych wieloma pytaniami
sampler
Rewelacja ju¿ nie mogê siê doczekaæ kiedy stworzymy jakie¶ fajne zamówienie!
Moje do¶wiadczenia z ebayem to g³ównie rynek azjatycki
Wszystko odbywa³o siê bez wiêkszych problemów oprócz tych przypadków kiedy co¶ wcale do mnie nie dotar³o (a by³o tak ze dwa razy). Ale, tak jak Shenzee nigdy nie zamawia³am paczek wiêkszych rozmiarów
Gosiu, ja te¿ trochê z Azji zamawia³am, z USA niewiele, a przede wszystkim z UK. Nigdy mi jeszcze nie zaginê³a ¿adna paczka (tfu, tfu, odpukaæ), ale niektóre to chyba wp³aw do mnie p³ynê³y, bo trwa³o to i trwa³o Z Azji przychodzi³y zawsze szybciutko, natomiast kiedy¶ z USA ma³y list p³yn±³ tak d³ugo, ¿e ebay nawet wy³±czy³ mi mo¿liwo¶æ wystawienia komentarza, bo siê aukcja przedawni³a zanim to cholerstwo docz³apa³o siê do Polski
Mi³o¶ciwie nam panuj±ca
shenzee napisał:
S± w¶ród nas chyba jakie¶ dziewczyny do¶wiadczone w zamawianiu z amerykañskiego ebaya, mo¿e podziel± siê do¶wiadczeniem? Ja zamawia³am ze sklepów i ebaya z ca³ego ¶wiata, ale nigdy takich wielkich paczek, wiêc nie wiem jak to wygl±da z c³em. Mogê s³u¿yæ kontem na ebayu, paypalem i brakiem zahamowañ w molestowaniu sprzedaj±cych wieloma pytaniami
Jak zamawiasz z Chin, lub USA popro¶ sprzedawcê by paczkê okre¶li³ jako "gift". Chocia¿ ju¿ wielu tak robi, ale nie wszyscy, jak bêdzie "gift" to siê nie maj± prawa przyczepiæ o c³o kiedy¶ tak buty zamawia³am zza wody i poprosi³am sprzedawcê o to, a on zdziwiony, ale spe³ni³ pro¶bê i obesz³o siê bez p³acenia. W Polsce tym bardziej tego pilnuj±, wiêc warto siê zabezpieczyæ