sampler
Zapach bardzo, bardzo mocny. Pali³am 1/3 tealighta w kominku i to by³o zdecydowanie za du¿o na raz (25m^2 pokoju), gdy otworzy³am drzwi na korytarz i do 2-go pokoju, zapach przyjemnie "rozla³" siê po tej powierzchni i zosta³o go w sam raz. RD zaliczy³abym do zapachów perfumowanych, dla mnie nie jest ani mêski ani damski. Czujê w nim jakie¶ nuty "wodne", jest orze¼wiaj±cy, nie dusz±cy czy pudrowy. Bardzo przyjemny. Kupi³am od razu wosk na zapas, mo¿e kiedy¶ przekona mnie do kupna ¶wiecy?
update: Kocham ten zapach, druga ¶wieca w drodze
Ostatnio edytowany przez irishcream (2014-07-01 13:11:26)
Mój ci on! Odwiedzi³am sklep Kringle i spodoba³a mi siê nalepka na Daylight'cie, pow±cha³am i wiedzia³am, ¿e siê z nim nie rozstanê zbyt szybko. Z racji, ¿e nie by³o wosku to wziê³am ze sob± owego DayLight'a pokroi³am i wrzuci³am do kominka. Odpali³am poczeka³am i piêkny weso³y mokry zapach, gdzie¶ tam przemyka siê mê¿czyzna id±cy na nieformalne spotkanie. Zapach pokocha³am od pierwszego niuchu i wiedzia³am, ¿e ¶wieca musi byæ
¦wie¿y, rze¶ki perfumowany zapach o ogromnej intensywno¶ci i trwa³o¶ci
Wrzuci³am kawa³eczek wosku do kominka, a godzinê wcze¶niej zmieni³am koszulkê i gdy siedzia³am przed komputerem mia³am wra¿enie, ¿e pachnê takim sztyftowym antyperspirantem. Z czasem zapach sta³ siê tak intensywny i niestety dra¿ni±cy, a na marginesie dodam, ¿e palê woski w du¿ym pomieszczeniu.
Przez pierwsz± godzinê w pomieszczeniu unosi³ siê zapach dezodorantu, po kilku godzinach zapach sta³ siê ³agodniejszy, inaczej sobie go wyobra¿a³am. Mo¿e to wina intensywno¶ci wosku (byæ mo¿e potrzebuje jeszcze wiêcej przestrzeni), mam jeszcze zawieszkê do samochodu i wtedy sprawdzê czy naprawdê jest godny uwagi, na ten moment zostaje u mnie skre¶lony.
Jeszcze nie spotka³am siê z woskiem który by tak d³ugo i tak mocno pachnia³ po zgaszeniu kominka. Wosk pali³am wczoraj wczesnym popo³udniem a dzi¶ gdy wesz³am do pokoju wci±¿ bardzo go czu³am . Jest to zapach z rodzaju p³ynów do p³ukania tkanin . U¿y³am go w celu od¶wie¿enia pomieszczenia w którym ...hymmm jak by to napisaæ , ¶pi i jest przewijany ma³y ³obuziak. Pomieszczenie to mimo systematycznego wietrzenia troszeczkê zaczê³o nieprzyjemnie pachnieæ. Rainy Day ¶wietnie sobie z tym poradzi³ . Zero smrodku. Je¶li kto¶ ma podobny problem to bardzo polecam. Ja na pewno w przysz³o¶ci zaopatrzê siê w kolejny wosk a mo¿e i ¶wiecê.
sampler
Skojarzy³ mi siê z peleryn± przeciwdeszczow±, a nie z samym deszczem. Nie czuje petrichoru, czujê perfumy i wodê. Dla mnie ¶redni, mi³o¶ci nie ma. Moc ca³kiem niez³a, my¶la³am, ze bêdzie s³abszy.
moje totalne rozczarowanie. Nigdy bym siê nie spodziewa³a, ¿e zapach Kringle, który dla mnie jest synonimem bardzo wysokiej jako¶ci, mo¿e byæ tak chemiczny. I na sucho i po odpaleniu to dla mnie taka kostka toaletowa marnej próby. Nie wyczuwam w nim za grosz letniego deszczu i mokrej ro¶linno¶ci. Po jakim¶ czasie od zapalenia odczucie kostki wc zmienia siê na tani proszek do prania. Moc jest nieprzyzwoicie wielka, jak na tak s³aby zapach.