Wątek przeznaczony dla osób które męczą się pozbyciem wosku.
Najlepszy sposób to sposób terminczny - NA ZIMNO.
KOMINEK z zużytym woskiem:
Gdy wosk stężeje w pomieszczeniu, wkładamy cały kominek do zamrażalnika na ok 10min, ew. w zimę wystawiam go za okno
Po tym czasie wosk popychamy palcem lub jeżeli tak nie chce- czymś ostrym i gotowe!
SŁOIK:
Aby wyczyścić nas słoik po wypalonej świecy, wkładamy go do zamrażalki na 10 min i po tym czasie podważamy wosk który znajduje się na dnie i wyjmujemy.
Ewentualne pozostałości na ściankach usuwamy za pomocą gorącej wody np. myjąc w zmywarce, lub ręcznie z jakąś ostrzejszą myjką/szczotką.
VIP
Ja z mrożenia i innych ceregieli szybko zrezygnowałam. Palę w muffinkach i mam spokój.
VIP
wszystko co mnie zachwyca napisał:
Ja z mrożenia i innych ceregieli szybko zrezygnowałam. Palę w muffinkach i mam spokój.
tez uwazam ze muffinki to dobry sposob, w koncu tez dzisiaj beda moje pierwsze próby z nowymi woskami!
Bierze się silikonową formę z muffinek, kruszy do niej wosk, kładzie na kominku, po skończeniu używania po prostu wywraca się muffinkę na drugą stronę i wosku nie ma:) Ja osobiście korzystam tylko z tej metody
VIP
Generalnie na blogu mam post dotyczący różnych sposobów pozbywania się wosków.
http://wszystkocomniezachwyca.blogspot. … sunac.html
muffinki rulez
ale jeszcze jak sie ma yankeeowego kwiatka (petal bowl) to wosk po wystygnięciu też sam ładnie wychodzi bez zadnych cudow... tzn jak wieczorem zgasze to rano bez problemu wylazi, przetrzymywany w pokoju
ale i tak muffinki sa the best - zwlaszcza jak sie lubi zmieniac zapachy
Ostatnio edytowany przez maja_02 (2013-09-15 18:48:21)
na muffinki też przyjdzie pora ale mam taki mały kominek że aż wstyd
- od brata dziewczyny dostalam
. ale niezbyt mi sie podoba - moj ukochany podarowałam TŻ. Planuje kupic sobie jakis fajniejszy
VIP
Z oryginalnym kominkiem nie mam kłopotu. Wieczorem gaszę, rano odwracam i wychodzi bez problemu, ale przy zwykłym opracowałam metodę na lekkie podgrzanie, ale dosłownie 2 minuty i też wychodzi. Niestety nie mogę mrozić, bo gdyby teściowa się dowiedziała co leżało koło mrożonych owoców, to nie byłaby zadowolona. A czy silikonowe foremki nie mają wpływu na zapach?
kochanalukrecja napisał:
... A czy silikonowe foremki nie mają wpływu na zapach?
ja tam nie czuję żadnej różnicy
olciak84 napisał:
...Planuje kupic sobie jakis fajniejszy
kup petal bowl, jest super